Saturday, 18 July 2009

Perlawanan Pra-Musim 1

Brighton & Hove Albion memulakan perlawanan pra-musim di Westleigh Park menentang pasukan Havant & Waterlooville pada 14 Julai yang lalu.

Mark Wright memulakan jaringan di minit ke-15 diikuti dengan jaringan oleh Craig Davies di minit-minit akhir separuh masa pertama.

Keputusan Akhir: Havant & Waterlooville 0 Brighton & Hove Albion 2.

Secara keseluruhannya perlawanan ini amat sesuai dijadikan perlawanan pertama sebelum bermulanya musim 2009/10. 22 orang pemain dari skuad utama telah turun bermain dengan setiap pemain dapat beraksi selama 45 minit. Selain daripada itu, pasukan Havant & Waterlooville juga bermain hebat dan memberikan saingan sepanjang perlawanan. Mereka telah memberikan satu ujian yang amat berguna bagi pasukan Brighton & Hove Albion.
Aksi El-Abd sewaktu perlawanan.

Pemain yang telah diturunkan pada separuh masa pertama: (4-4-2) Smith; Whing, Virgo (capt), Elphick, Lynch; Cox, Croft, Spiller, Wright; Murray, Davies.

Pemain di separuh masa kedua: (4-4-2) Kuipers; Cook, Hawkins, Tunnicliffe, McLeod; Ide, El-Abd, Dicker, Brinkhurst; Hart, Ricketts.

Friday, 17 July 2009

Menderma Untuk Bait-Al-Amin

Semalam aku meluangkan sedikit masa untuk ke Rumah Anak-Anak Yatim / Miskin di Parit. Dah lama benar aku tak berkunjung ke sana. Sewaktu tiba, aku sedikit terkejut dengan perubahan yang berlaku terhadap blok yang menempatkan anak - anak perempuan. Rupa-rupanya pihak pengurusan telah mendapatkan sedikit dana untuk membina satu blok baru dua tingkat untuk dijadikan aspuri (asrama putri).
Kepada yang ingin menderma, bolehlah lihat gambar di bawah ini.