Wednesday, 17 November 2010

Membeli Belah Di Pengkalan Kubor, Kelantan

Aku sebenarnya bukanlah kaki shopping, tapi bila ada kesempatan macam ni, aku suka untuk berkunjung ke tempat - tempat seperti di Pengkalan Kubor, Tumpat ni.

Sedikit info tentang Kawasan Bebas Cukai Pengkalan Kubor, Tumpat
Aku rasa semua jenis barang ada dijual di sini
Baju bola bersepah, pilih aje nak yang mana satu
Ini pula beg yang sesuai dijadikan cenderahati
Salah sebuah gerai buah
Nak cari pakaian? Cari kat area sini
Di sini area barangan pelbagai
Harga yang berpatutan, nak murah tawarlah sendiri
Moga dapat datang lagi ke sini pada masa akan datang

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1431 HIJRAH

Bersemperna Kedatangan Aidiladha Tahun Ini
Kami Tenaga Pentadbir Dan Anak-anak Yatim/Miskin Bait Al-Amin Ingin Mengambil Kesempatan Untuk Mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha
Buat Semua Muslimin Dan Muslimat Terutama Mereka-mereka Yang Telah Banyak Membantu Kami Selama Ini.

"SALAM AIDILADHA 1431 HIJRAH"

Salah Siapakah Ini?

Membela haiwan ternakan seperti lembu ataupun kambing amatlah digalakkan oleh kerajaan. Selain dapat membantu dari segi ekonomi pembelanya, ia juga bagus kepada alam sekitar.

Para pengguna jalanraya selalu diingatkaa supaya sentiasa berhati-hati dan tidak melanggar haiwan tersebut. Jika di waktu siang, mungkin kemalangan boleh dielakkan. Tetapi jika di waktu malam, kemalangan boleh berlaku pada bila-bila masa.

Siapakah yang harus disalahkan sekiranya haiwan-haiwan tersebut tidak dijaga dengan sempurna dan dibiarkan berkeliaran di sepanjang jalanraya?

Kalian lihatlah sendiri betapa 'meriah'nya lembu-lembu dan kambing-kambing dalam gambar di bawah ber'pesta' di sepanjang jalan raya. Tidakkah ini menyusahkan pengguna jalanraya?
.

Makan, Makan Dan Makan

Makanan ini sama seperti rojak cuma ditambah dengan ayam goreng di atasnya. Rasanya pedas tapi begitu menyelerakan. Aku suka makanan seperti ini. Kalau tak silap namanya Colek Ayam.

Ini yang aku pesan

Teh 'O' dan segelas ais kosong

Aik... ais kosong dua gelas?

Sampai licin aku makan

Pantai Irama, Bachok, Kelantan

Sejenak di Pantai Irama, Bachok, Kelantan

Woking..2 Brighton & Hove Albion..2

Hasrat untuk Brighton & Hove Albion mara ke Pusingan Kedua Piala FA England Musim 2010/11 tercapai akhirnya setelah menang 3 - 0 menerusi sepakan penalti di Woking pada perlawanan ulangan Pusingan Pertama yang telah berlangsung pada hari Selasa, 16 November 2010.

Perlawanan yang menarik ini berkesudahan dengan keputusan seri 1 - 1 selepas tamat 90 minit permainan dan 2 - 2 selepas tamat 30 minit masa tambahan. Akhirnya pemenang terpaksa ditentukan melalui sepakan penalti.

Pengurus Pasukan Brighton Gus Poyet membuat lima perubahan terhadap kesebelasan utama yang tewas 1 - 3 di Hartlepool pada hari Sabtu lepas dengan Mauricio Taricco diberi peluang untuk bermain bersama pasukan utama buat pertama kali sejak tahun 2004.

Tommy Elphick dan Peter Brezovan kembali mengisi tempat dalam kesebelasan utama, masing - masing menggantikan Adam El-Abd dan Casper Ankergren. Matt Sparrow memulakan perlawanan di sebelah kiri mengambil tempat Kazenga LuaLua yang mengalami patah tulang kaki pada perlawanan Sabtu lepas, sementara Gary Hart menggantikan Glenn Murray untuk berpasangan dengan Ashley Barnes di bahagian serangan.

Matt Sparrow memulakan jaringan buat Brighton pada minit ke-56 sebelum disamakan oleh Elvis Hammond untuk pasukan Woking pada minit k-71. Woking di depan pada minit ke-102 apabila Ola Sogbanmu membuat tandukan cantik depan gol menewaskan Brezovan. Sunggupun begitu, Elliott Bennett telah menyelamatkan pasukan Brighton dengan gol yang menarik pada minit ke-105.

Kedudukan selepas tamat tambahan: Woking..2 Brighton..2

Sewaktu sepakan penalti, Brighton telah dapat menjaringkan gol menerusi Murray, Sparrow dan Baz dengan sepakan Battipiedi terkena palang gol. Manakala Sogbanmu, Foulconbridge dan Hammond gagal untuk menjaringkan penalti untuk Woking.

Kemenangan ini mengesahkan Brighton untuk menetang FC United of Manchester dalam perlawanan Pusingan Kedua Piala FA England di Stadium Withdean pada 27 November 2010.

Seramai 4,193 orang penonton telah hadir menyaksikan perlawanan tersebut yang bermula pada jam 7.45 malam yang mana turut disiarkan secara langsung di saluran TV ESPN.

Perlawanan seterusnya bagi pasukan Brighton adalah menentang Bristol Rovers di Stadium Withdean pada hari Sabtu, 20 November 2010 dalam Liga 1 nPower.

Albion: (4-4-2) Brezovan; Calderon, Elphick, Greer, Taricco; Bennett, Kishishev (Battipiedi 58), Dicker, Sparrow; Gart (Baz 96), Barnes (Murray 58). Pemain simpanan yang lain: Poke (GK), El-Abd, Jamie Smith, Painter.

Monday, 15 November 2010

Hartlepool United..3 Brighton & Hove Albion..1

Gus Poyet telah menamakan barisan pemain yang sama sewaktu menang di Peterborough dua minggu lalu, dalam perlawanan menentang Hartlepool United pada 13 November 2010.

Itu bermakna Radostin Kishishev dan Elliott Bennett kembali ke bahagian tengah Brighton, manakala ketua pasukan Gordon Greer dan Adam El-Abd meneruskan aksi selaku pertahanan tengah berkembar.

Casper Ankergren menggantikan Peter Brezovan sebagai penjaga gol, sementara Kazenga LuaLua disenarai di bangku pemain simpanan.

Hartlepool menjaringkan gol menerusi Neil Austin (minit ke-22), Gary Liddle (minit ke-71) dan James Poole (minit ke-84). Gol tunggal Brighton adalah hasil jaringan Gary Dicker pada minit ke-57.

Seramai 3,073 telah hadir menyaksikan perlawanan ini.

Sungguhpun mengalami kekalahan, pasukan Brighton masih kekal mendahului liga dengan kelebihan 6 mata.

Perlawanan seterusnya adalah pada hari Selasa, 16 November 2010 di Kingfield Sports Ground, Working dalam perlawanan ulangan Pusingan Pertama Piala FA England menentang pasukan Woking.

Albion: (4-4-2) Ankergren; Calderon, Greer, El-Abd (LuaLua 53 (Baz 86)), Painter; Bennett, bridcutt, Dicker, Kishishev (Sparrow 72); Murray, Barnes. Pemain simpanan yang lain: brezovan (GK), Elphick, Battipiedi, Hart.