Friday, 12 February 2010

James Tunnicliffe Dipinjamkan Ke MK Dons

Pemain pertahanan Brighton, James Tunnicliffe telah dipinjamkan ke kelab MK Dons bagi tempoh selama sebulan dengan harapan dapat bermain bersama pasukan utama di Stadium MK.

Tunnicliffe tidak turun sejak kemenangan Piala FA di Torquay pada 2 Januari lalu, dan pengurus Gus Poyet telah bersetuju untuk membenarkan pemain berusia 21 tahun itu untuk menyertai kelab yang dipimpin oleh Paul Ince.

Brighton..0 Huddersfield Town..0

Pada 9 Februari 2010 yang lalu di Stadium Withdean, pasukan Brighton hanya mampu mencatat keputusan seri 0 - 0 ketika menentang Huddersfield Town, dalam perlawanan Liga Coca Cola Bahagian Satu.

Seramai 4,711 orang telah hadir menyaksikan perlawanan ini yang menyaksikan pasukan Brighton mengutip satu lagi mata (30 mata) untuk menduduki tangga ke 19 liga.

Perlawanan seterusnya adalah menentang Norwich City pada hari Sabtu, 13 Februari 2010 juga di Stadium Withdean.

Albion: (4-4-2) Kuipers; Calderon, Virgo, Elphick, Painter; Bennett, Crofts, Navarro, Carole (Dicker 71); Holroyd, Dickinson (Murray 65). Pemain simpanan yang lain: Brezovan (GK), Hoyte, Cox, Hart, Tunnicliffe

Sunday, 7 February 2010

Leyton Orient..1 Brighton..1

Pasukan Brighton mencatatkan keputusan seri 1 - 1 ketika menentang Leyton Orient di Brisbane Road, Leyton malam tadi. Seramaia 6,027 orang penonton telah hadir menyaksikan perlawanan yang mendebarkan ini.

Gol tunggal Brighton adalah hasil jaringan Glenn Murray pada minit ke-10.

Sungguhpun mendapat satu mata, pasukan Brighton kini menghuni tangga ke-21 liga, turun satu anak tangga selepas dipintas oleh pasukan Gillingham yang turut mengumpul 29 mata, tetapi mempunyai kelebihan jaringan gol.

Perlawanan seterusnya adalah pada hari Selasa, 9 Februari 2010 dalam perlawanan Liga Coca Cola Bahagian Satu menentang Huddersfield Town di Stadium Withdean.

Albion: (4-4-2) Kuipers; Calderon, Virgo, Elphick, Painter; Bennett, Crofts, Navarro, Dicker; Murray (Hart 75), Dickinson. Pemain simpanan yang lain: Brezovan (GK), Cox, Tunnicliffe, Carole, Hoyte, Holroyd.