Monday, 9 August 2010

Pemain England Untuk Perlawanan Persahabatan

Pengurus pasukan England, Fabio Capello menyenaraikan tiga orang pemain yang belum pernah bermain untuk pasukan England sebagai persiapan menjelang perlawanan persahabatan menentang Hungary di Stadium Wembley pada hari Rabu 11 Ogos 2010.

Tiga pemain yang dimaksudkan adalah Jack Wilshere, Kieran Gibbs dan Bobby Zamora.

Penjaga gol Paul Robinson juga dipanggil semula menguatkan barisan England tetapi mengumumkan persaraan untuk bermain di peringkat antarabangsa, tetapi kehadiran Ben Foster boleh membantu David James dan Robert Green. Theo Walcott dan Adam Johnson juga dipanggil semula tetapi nama Joe Cole tercicir dari senarai.

Carlton Cole dan Darren Bent hadir bagi menggantikan Jermain Defoe dan Peter Crouch. Hanya 10 daripada 23 orang pemain yang beraksi di Afrika Selatan tersenarai dalam pasukan ini.


Skuad England untuk berhadapan pasukan Hungary:

Penjaga Gol: Ben Foster (Birmingham), Joe Hart (Manchester City)

Pertahanan: Wes Brown (Manchester United), Gary Cahill (Bolton), Ashley Cole (Chelsea), Michael Dawson (Tottenham Hotspur), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), John Terry (Chelsea)

Tengah: Gareth Barry (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Aston Villa), Ashley Young (Aston Villa), Theo Walcott (Arsenal), Jack Wilshere (Arsenal)

Penyerang: Darren Bent (Sunderland), Carlton Cole (West Ham United), Wayne Rooney (Manchester United), Bobby Zamora (Fulham)

No comments:

Post a Comment